image/svg+xml
Verkocht

het Plan

Rietkraag

Groen & waterrijk wonen

Rietkraag is een uniek eiland binnen Wilgenrijk. Een groene en waterrijke buurt met een ontspannen sfeer. Wie van natuur, geborgenheid en bijzondere architectuur houdt, valt zonder twijfel voor Rietkraag. Rietkraag biedt ruimte aan 87 huizen, zowel koop- als huurhuizen, die
in type en uitvoering anders zijn. Een mooi gevarieerd huizenaanbod, waarbij de verschillende woonsferen heel natuurlijk samenkomen en een sfeervol geheel vormen.

Natuurlijk wonen

Rietkraag is geïnspireerd door het Hollands landschap rondom Maassluis. Dit komt tot uiting in het plan door de brede rietkragen, knotwilgen en vlonders aan het water. De waterkanten nodigen uit om het water te beleven, de eendjes te voeren of te vissen.

De natuur vormt de rode draad door Wilgenrijk en loopt letterlijk de buurt in. De groene parkjes midden in Rietkraag vormen het groene hart van de buurt. Ze bieden een plek voor kinderen om veilig te kunnen spelen en ruimte voor bewoners om elkaar te ontmoeten.
Op Rietkraag beleeft u de seizoenen, zoals ze zijn bedoeld. Fluitende vogels, ruisend riet aan de waterkant en prachtige bomen die massaal meekleuren met de herfst en winter om in de lente weer tot bloei te komen.

Geborgenheid

Rijdt u de woonwijk binnen, dan voelt u de geborgenheid. De buurt wordt omsloten door water aan drie zijden en Verreweg als statige brede laan. Op Rietkraag wordt u omringd door de natuur. De huizen zijn gelegen aan hofjes, groene parkjes of aan de waterkant. Rust en ruimte vormen de boventoon in Rietkraag. De groene pleintjes versterken het dorpse leven, waar bewoners straks samen komen en waar kinderen veilig kunnen spelen.

Architectuur

De huizen zijn opvallend stijlvol ontworpen, geïnspireerd op een doordachte ontwerpfilosofie, de Maassluise school. Elk huis is net even anders in uitstraling. Dit komt door de toepassing van verschillende architectonische elementen. De combinatie van rijk gedetailleerd metselwerk (banden, lateien en sierstenen), maar ook verschillende dakvormen, tuitgevels, erkers en gevel- en raamverdeling maken van Rietkraag een karakteristieke buurt die toch duidelijk een eenheid vormt.

De huizen

Er komen 14 twee-onder-een kaphuizen aan het water (type Rietzanger) en 8 twee-onder- een kaphuizen (type Blauwborst & Goudvink) en 9 herenhuizen (type Karekiet) aan de groene laan Verreweg.

Natuurlijk hebben de huizen alles wat u van een modern huis mag verwachten, maar er is nog meer : de ruimte (binnen en buiten het huis), de rijke architectuur, de aandacht voor duurzaamheid en energiezuinigheid, het wooncomfort. De huizen langs de groene laan Verreweg hebben een plafondhoogte op de begane grond van ca. 3,20 meter (60 cm hoger dan de standaard plafondhoogte). Het zijn allemaal zaken, die het woonplezier verhogen.

 

Menu